Vidste du, at asfalt kan genanvendes op til 100%?

Skal du have lagt ny asfalt, men bekymrer du dig for asfaltarbejdets konsekvenser for klimaet? Hos Gundsø Asfalt vil vi naturligvis gerne bidrage til en bæredygtig udvikling og være med til at spare på ressourcerne. Derfor har vi en stor viden om genbrugsasfalt, og vi anvender det selv i det omfang, vores kunder tillader det. Vi kan levere asfaltarbejde med genbrugte materialer på hele Sjælland i bland andet København og Roskilde.

Som udgangspunkt kan man genbruge gamle asfaltbelægninger op til 100% i ny varmblandet asfalt. Det er meget få materialer i byggebranchen, der har potentiale for at blive genbrugt på samme måde. Det har ingen indflydelse, at den gamle asfalt er slidt og medtaget, for det kan nemt kompenseres for i den nye blanding. Den færdigblandede asfalt, der både består af nye materialer og gammel asfalt, vil have præcis samme kvalitet og holdbarhed som asfalt fremstillet af udelukkende nye materialer. Man behøver derfor ikke gå på kompromis kvalitet, når man genbruger asfalt.

Genbrugsasfalt er ressourcebesparende

Asfalt består af naturprodukter som bitumen, sten og tilsætningsstoffer. Bitumen udvindes af råolie og er det bindemiddel, der holder stenene sammen i asfalten. Udvinding og transport af naturstoffer er en meget energikrævende proces, så vi gør miljøet en tjeneste, hver gang vi genanvender asfalt. Det gavner imidlertid ikke kun klimaet at genbruge asfalt, det gavner også samfundsøkonomien. Når eksempelvis knust asfalt genanvendes, reduceres CO2-udslip og værdifulde, naturressourcer bliver bevaret

Teknologisk Institut konkluderer; gevinst for både klima og økonomi

Indtil nu har man kun anvendt genbrugsasfalt i ca. 10% i asfaltens slidlag, men det er nu dokumenteret, at man kan genanvende op til 30%. Slidlaget er den del af vejen, der er mest omkostningsfuld. Derfor er der store besparelser at hente ved genanvendelse af de vejmaterialer, vi allerede har til rådighed.

Et projekt (se) foretaget af Teknologisk Institut med støtte fra Miljøstyrelsen har konkluderet, at tilsætning af op til 30% genbrugsasfalt i slidlaget vil givet en samlet CO2-reduktion på 14-22%.

Projektet konkluderer yderligere, at man kan tilsætte genbrugsasfalt helt uden at gå på kompromis med kvalitet, holdbarhed og funktionalitet. Der er altså ingen grund til ikke at genanvende asfalt. Man ser dog desværre, at mange offentlige bygherrer og myndigheder endnu ikke vil gøre brug af genbrugsasfalt i slidlaget.

Kontakt os og hør mere

Ønsker du at høre mere om genbrugsasfalt, og hvordan du kan bruge det i dit byggeprojekt, så kontakt os i dag. Vi sidder klar til at rådgive om genbrugsmaterialer, og vi kan give dig et tilbud på, hvordan vi kan løse dine opgaver på en bæredygtig måde, der skåner vores miljø

​Få et tilbud på genbrugsasfalt

Rent, stærkt og solidt

Hvis du har spørgsmål til vores services, priser eller åbningstider er du altid velkommen til at kontakte os via formularen herunder. Vi glæder os til at høre fra dig.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kan du ikke lide formularer?

Ring til os på tlf.: 46 78 75 85
​eller skriv en mail til jv@gef.as

Åbningstider​

Mandag – torsdag

08.00 – 16.00​

Fredag

08.00 – 14.00​

Døgnvagt

00:00 - 24:00

Kontaktoplysninger

GUNDSØ ENTREPRENØR FORRETNING A/S

Langebjerg 8, 4000 Roskilde

Klik her for rutevejledning

Telefon: 46 78 75 85

E-mail: ​jv@gef.as

CVR​: 29807566 - EAN: 5790002314742