Miljø

Subpage Background Image
An image inside a slider.
An image inside a slider.

Vidste du, at asfalt kan genanvendes op til 100%?

Som udgangspunkt kan man genbruge gamle asfaltbelægninger op til 100% i ny varmblandet asfalt. Det er meget få materialer i byggebranchen, der har potentiale for at blive genbrugt på samme måde. Det har ingen indflydelse, at den gamle asfalt er slidt og medtaget, for det kan nemt kompenseres for i den nye blanding. Den færdigblandede asfalt, der både består af nye materialer og gammel asfalt, vil have præcis samme kvalitet og holdbarhed som asfalt fremstillet af udelukkende nye materialer. Man behøver derfor ikke gå på kompromis kvalitet, når man genbruger asfalt.

Genbrugsasfalt er ressourcebesparende 

Asfalt består naturprodukter som bitumen, sten og tilsætningsstoffer. Bitumen udvindes af råolie og er det bindemiddel, der holder stenene sammen i asfalten. Udvinding og transport af naturstoffer er en meget energikrævende proces, så vi gør miljøet en tjeneste, hver gang vi genanvender asfalt. Det gavner imidlertid ikke kun klimaet at genbruge asfalt, det gavner også samfundsøkonomien. Når asfalten genanvendes, reduceres CO2  -udslip og værdifulde, naturressourcer bliver bevaret.

Teknologisk Institut konkluderer; gevinst for både klima og økonomi 

Indtil nu har man kun anvendt genbrugsasfalt i ca. 10% i asfaltens slidlag, men det er nu dokumenteret, at man kan genanvende op til 30%.
Slidlaget er den del af vejen, der er mest omkostningsfuld. Derfor er der store besparelser at hente ved genanvendelse af de vejmaterialer, vi allerede har til rådighed.

Et projekt (se) foretaget af Teknologisk Institut med støtte fra Miljøstyrelsen har konkluderet, at tilsætning af op til 30% genbrugsasfalt i slidlaget vil givet en samlet CO2-reduktion på 14-22%.

Projektet konkluderer yderligere, at man kan tilsætte genbrugsasfalt helt uden at gå på kompromis med kvalitet, holdbarhed og funktionalitet.
Der er altså ingen grund til ikke at genanvende asfalt. Man ser desværre dog, at mange offentlige bygherrer og myndigheder endnu ikke vil gøre brug af genbrugsasfalt i slidlaget. 
Hos Gundsø Asfalt vil vi naturligvis gerne bidrage til  en bæredygtig udvikling og være med til at spare på ressourcerne. Derfor anvender vi selv genbrugsasfalt i det omfang, vores kunder tillader det. 

Vi holder om vores og den kommende generations miljø

Hos Gundsø Asfalt går vi meget op i at bruge asfalt som ikke skader vores miljø. Vi bruger derfor kun asfalt som er testet og bevist til ikke at skade miljøet. Vil du høre mere om dette?

Kontakt - Priser

Hvornår kan vi kontakte dig?

Tid start
Tid slut
Menu Background Image
Menu Luk
Få et tilbud

Få et tilbud