Drænasfalt – dit værn mod oversvømmelser

Drænasfalt, som også kaldes permeabel asfalt, er specialudviklet til at overkomme store mængder regnvand. Permeabel betyder “ at trænge igennem”, som netop er det regnvandet gør, når det møder drænasfaltens overflade. Denne type asfalt har en stor porevolumen, som hjælper vandet på vej væk fra kørebanen. Når det regner, trænger vandet igennem asfalten og ned i gruset, hvorefter det ender i kloakken eller i et bassin. På veje med almindelig asfalt, driver vandet derimod ud i siden af vejen og direkte ned i kloakken.

Skåner kloaksystemet

De tiltagende klimaforandringer gør, at der både nu og i fremtiden vil komme mere regnvand. Udfordringerne på vejene bliver endnu større, når der er skybrud, hvor der falder enorme mængder regn. Det er en stor belastning på vores kloaksystem, og det er nødvendigt, at vandet bliver ledt væk fra vejene hurtigst muligt. Drænasfalt skåner kloaksystemet og hindrer samtidig oversvømmelser på vejene. Når vandet ledes væk fra kørebanen, vil vejene blive mindre våde og glatte. Det øger trafiksikkerheden, for jo mindre glatte vejene er, jo færre trafikuheld sker der.

Når det regner, ender vandet med at ligge på vejoverfladen eller samle sig i vandpytter. Det ødelægger ofte den almindelige asfalt at være i kontakt med vand over længere tid. Det kan drænasfalten derimod godt tåle.

Støjreducerende asfalt

Trafikstøj er for mange til stor gene i hverdagen og endda også skadeligt for helbredet, da støj giver anledning til stress. Trafikstøjen skabes, når dækkene rammer vejbanen og af bilmotorer. Der er tre hovedtyper inden for støjreducerende asfalt, og her er et- eller tolags drænasfalt en af dem. Sammenlignet med traditionelle belægninger, kan denne type asfalt dæmpe støjen med 2-4 dB.

Velegnet til større byer

I landområder, hvor bebyggelsen er langt mindre tæt, kan man skåne ledningssystemet med forsinkelsesbassiner og kanaler. Sammenligner man med de større byer, der består af tætbebyggede områder med mange arealer med tætte belægninger, er bortledningen af vand et større udfordring. Permeable asfaltbelægninger egner sig derfor rigtig godt til byområder.

Overvejer du drænasfalt som en del af løsningen på dit næste projekt? Kontakt os for råd og vejledning om omfang fremgangsmåde. Så skræddersyer vi et tilbud, der passer til dig og dine behov. 

​Få et tilbud på drænasfalt

Rent, stærkt og solidt

Hvis du har spørgsmål til vores services, priser eller åbningstider er du altid velkommen til at kontakte os via formularen herunder. Vi glæder os til at høre fra dig.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kan du ikke lide formularer?

Ring til os på tlf.: 46 78 75 85
​eller skriv en mail til jv@gef.as

Åbningstider​

Mandag – torsdag

08.00 – 16.00​

Fredag

08.00 – 14.00​

Døgnvagt

00:00 - 24:00

Kontaktoplysninger

GUNDSØ ENTREPRENØR FORRETNING A/S

Langebjerg 8, 4000 Roskilde

Klik her for rutevejledning

Telefon: 46 78 75 85

E-mail: ​jv@gef.as

CVR​: 29807566 - EAN: 5790002314742